Попълнете формуляра на уебсайта

Цена и друга информация на уебсайта.

Йога и ставите
Йога е древна практика, която съчетава физически движения, осъзнато дишане и медитация, за да насърчи общото благополучие и здравето на тялото и ума. Тази вековна дисциплина може да предложи и многобройни ползи за ставите.
Движенията в йога са предназначени за увеличаване на гъвкавостта и силата на тялото, а това може да има положителен ефект върху ставите. По време на редовна йога практика се работи върху всички основни стави на тялото, като коленете, бедрата и раменете, като се увеличава тяхната подвижност и се подобрява кръвообращението.
Съществуват някои специфични йога пози, които могат да бъдат особено полезни за ставите. Например позата “обърнато куче” (Adho Mukha Svanasana) може да помогне за разтягане и укрепване на коленете, както и на бедрата и глезените. В тази поза тежестта на тялото се разпределя равномерно върху всички засегнати стави, което повишава тяхната устойчивост и подвижност.
Практикуването на йога може да помогне и за облекчаване на болките в ставите. Според проучванията редовните йога упражнения могат да намалят болката в ставите и възпалението, като подобрят качеството на живот на хората, страдащи от заболявания като артрит.